Bytecamp (DK)

Denne praksis har som sine mål: At skabe kontakt til drenge som er interesserede i digitale spil, og i samarbejde med dem, at skabe en sund og positiv gaming-kultur. At skabe fokus på de positive aspekter der er ved at have gaming som en hobby. At hjælpe de unge med at skabe sociale kontakter og venskaber mellem hinanden. At tilbyde fritidsaktiviteter i feriesæsonen. At hjælpe de unge med at blive ansvarsbevidste, tolerante, og hensynsfulde voksne. At komme til Gud, og at vokse som kristen, mens man lærer om vores religion.
YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

Sted/land

Tampere, Finland

Organisation

The Evangelical Lutheran parishes of Tampere

Mål

At skabe kontakt til drenge som er interesserede i digitale spil, og i samarbejde med dem, at skabe en sund og positiv gaming-kultur. At skabe fokus på de positive aspekter der er ved at have gaming som en hobby. At hjælpe de unge med at skabe sociale kontakter og venskaber mellem hinanden. At tilbyde fritidsaktiviteter i feriesæsonen. At hjælpe de unge med at blive ansvarsbevidste, tolerante, og hensynsfulde voksne. At komme til Gud, og at vokse som kristen, mens man lærer om vores religion.

Udvikling

Traditionen begynde for 24 år siden, da sognets gamle tradition for at afholde lejre blev kombineret med Pc’ens nye fremadstormende teknologi. Aktiviteterne udviklede sig siden fra bygning af computere til single-player-spil, pga. den teknologiske udvikling. På det seneste har fokus flyttet sig til multiplayer-spil og gaming-fællesskaber.

Aktiviteter

Lejren arrangeres 6 gange årligt, hvoraf 3 gange er for de yngre drenge, og 3 gange er for de ældre drenge. Lejrene for de yngre, som er for drenge i alderen 12 – 16 år, varer fire dage, og har et stort uddannelsesmæssigt fokus. For de ældre drenge (16 år og derover) er lejrene mere tænkt som et sted, hvor de kan mødes og bruge tid med hinanden.

Ressourcer

Lokalerne skal have en tilstrækkeligt med elektricitet og netværksforbindelser. Derudover er det nødvendigt med et robust lokalnetværk (LAN). Under lejrene tilbydes deltagerne fuld forplejning (indkvartering, mad osv.).

Feedback

Den feedback som vi har fået, har været overvejende positiv. Nogle af de unge mener, at lejrene burde være længere og burde afholdes mere ofte. Nogle deltagere ønsker også, at mere tid afsættes til gaming frem for de uddannelses-relaterede aktiviteter.

Evaluering

Både de unge og deres forældre kan give feedback via et spørgeskema, og resultaterne af dette lægges op på lejrens hjemmeside. Aktiviteterne udvikles endvidere på baggrund af den modtagede feedback.

Fordele

Aktiviteterne har gjort sognets ungdomstilbud såvel nationalt som internationalt synlige. Aktiviteterne har desuden nået en målgruppe – drenge i alderen 12 – 24 år – som ofte ikke nås.

Supplerende information

http://www.bittileiri.fi/ (finsk)