Hackaton i ungdomsarbete (SV)

#ABHackathon-evenemanget var en snilleblixt som ambassadören för Year of Young People 2018 (YOYP), Rhona McCracken, fick. Hon ville delta i ett hackatonevenemang, men det fanns inget i närheten där hon bor i Oban, så hon bestämde sig för att ihop med oss planera för ett eget!
YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

#ABHackathon ‒ Argyll and Bute Youth Services Hackathon

Land

Skottland

Organisation

Argyll and Bute Council

Målgrupp

Ungdomar mellan 11 och 16 år, med ett särskilt fokus på flickor.

Mål

Ge ungdomar i Argyll and Bute möjligheter att få tillgång till nya tekniker, och inspirera dem att intressera sig för STEM-ämnen i sin utbildning.

 

Utveckling

#ABHackathon-evenemanget var en snilleblixt som ambassadören för Year of Young People 2018 (YOYP), Rhona McCracken, fick. Hon ville delta i ett hackatonevenemang, men det fanns inget i närheten där hon bor i Oban, så hon bestämde sig för att ihop med oss planera för ett eget!

 

Aktivitet

Hackatonet var ett engångsevenemang som hölls som en del av YOYP 2018 där ungdomar från hela kommunen (främst landsbygden) bjöds in att delta i en serie med workshoppar som pågick hela dagen.  Vi har förhoppningar om att detta blir till ett årligt evenemang.

 

Resurser

Transport för personal och ungdomar (inklusive färjor), lunch och annan mat/tilltugg, ledig mötesplats (ungdomscentret), som också var ”samlingspunkt” för dem som ville delta, internetuppkoppling, tidtabeller som visas på mötesplatsen, namnbrickor, bärbara datorer, BBC-micro:bitar, Robo:bitar (buggier som styrs med BBC-micro:bitar), verktyg för montering av Robo:bitarna, Sphero SPRK+:er (nu använder vi Sphero Bolter, som liknar SPRK+:er men har ytterligare funktionalitet), Raspberry Pier, elektronikstartpaket för Raspberry Pier (inkluderar saker som kopplingsdäck och kopplingstrådar), stor skärm (i vårt fall var det en interaktiv Promethean-panel), Minecraft: utbildningsutgåvan

 

Återkoppling

Gensvaret från ungdomarna har varit fantastisk. Alla sa att de skulle vilja att ett liknande evenemang hölls igen i framtiden.  Alla sa att de hade lärt sig en massa och trivdes på workshopparna som hölls. De hade också fått vänner med liknande intressen bland de andra deltagarna.

 

Utvärdering

Evenemanget planerades utifrån förslag och synpunkter från ungdomar för att säkerställa att vi skulle leverera en evenemangsdag som de skulle trivas med.  En utvärdering genomfördes i slutet av evenemanget där ungdomarna frågades vad de tyckte var bra, vad de skulle vilja förändra och vad de inte tyckte var så bra. Alla som deltog i utvärdering fick vara med i en utlottning av en bok, skriven av en av workshopleverantörerna.

 

Fördelar

Evenemanget har gett en bredare förståelse bland ungdomar för vetenskap, teknik, ingenjörsvetenskap och matematik (STEM-ämnen) samt för ny teknik, och även gjort dem medvetna om karriärmöjligheter. Dessutom har ungdomar på landsbygden och i avlägsna områden getts möjlighet att bygga relationer med andra som har liknande intressen.