Lommefilm - inddragelse af unge i film-workshops (DK)

Denne praksis startede tilbage i 2006, som et filmprojekt i undergrunden, der eksperimenterede med en helt ny film-genere - film filmet med telefoner. I begyndelsen samarbejdede Lommefilm med film- og -musikfestivaler, men man så hurtigt et meget større potentiale i at bruge metoden til at undervise og kommunikere til og med de unge.
YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

Land:

Danmark

Organisation:

Lommefilm

Målgruppe:

Børn og teenagere i alderen 10-18 år

Mål:

At lære børn og unge at bruge film og en kreativ process til at lære mere om forskellige emner.

Udvikling:

Denne praksis startede tilbage i 2006, som et filmprojekt i undergrunden, der eksperimenterede med en helt ny film-genere – film filmet med telefoner. I begyndelsen samarbejdede Lommefilm med film- og -musikfestivaler, men man så hurtigt et meget større potentiale i at bruge metoden til at undervise og kommunikere til og med de unge.

Aktivitet:

Lommefilm er en organisation, med base i Danmark, som samarbejder med klienter som Kræftens Bekæmpelse, Red Barnet, TrygFonden, kommuner, samt andre, for at dele budskaber, ved at involvere unge i film-workshops.

Disse film-workshops, afholdes på skoler over hele Danmark (mere end 100 årligt), og de ledes af en professionel, højt-kvalificeret repræsentant fra organisationen. Den konkrete workshops emne vil altid afhænge af klienten.  Børnene og eleverne arbejder med forskellige emner som eksempelvis sundhed, innovation, digital mobning, ulovlig streaming, vold i hjemmet, læsevaner, nordisk kultur, og meget andet.

Ved afslutningen af hver workshop bliver de film, som er blevet lavet under workshoppen, uploaded til www.lommefilm.dk , hvor alle kan se dem. Materialet er altid meget visuelt, og består mest af film – eksempelvis film med hurtig-tegning, som på en sjov og pædagogisk måde forklarer den indimellem komplekse baggrund for et projekt – og hvordan emnet formidles i en film for de børn og elever, som deltager i film-workshops.

Ressourcer:

Børnene og eleverne arbejder med iPads eller mobiltelefoner, når de optager og redigerer. Det er de eneste nødvendige ressourcer.

Feedback:

Feedback fra de unge viser, at de føler, at de bliver taget alvorligt, fordi Lommefilm vil have fat i deres tilgang til det emne som de arbejder med. Derudover, så er en dag med filmproduktion og gruppearbejde både sjov og lærerig.

Evaluering:

Lommefilm evaluere hver workshop ved at sende spørgeskemaer ud til lærer og elever. Kræftens Bekæmpelse har også evalueret processen med henblik på at bruge metodens fordele til at skabe holdnings- og adfærdsændringer. Evalueringerne er ikke offentlige, men de bruges til at forbedre workshops, projekterne og uddannelsesmaterialet.

Fordele:

De unge som arbejder med Lommefilm føler at de bliver taget alvorligt, når vores partnere spørger inde til forskellige emner. De er mere engagerede i emnet fordi de bliver involveret og fordi vi tager kommunikationen alvorligt.

Supplerende links:

Lommefilm informerer også om projekterne via pressemeddelelser og opfølgende henvendelser til regionale og nationale medier. Besøg lommefilm.dk for mere information.