Youth against drugs street team (DK)

Formålet med YAD Street Team er at påvirke holdningerne til stofmisbrug op græsrodsniveau, for derved at fremme Youth Against Drugs’ værdier. Målet er også at fremme aktivt medborgerskab, og at skabe mulighed for meningsfulde frivillige aktiviteter.
YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

Land:

Finland

Mål: Hvad er målet med denne praksis?

Formålet med YAD Street Team er at påvirke holdningerne til stofmisbrug op græsrodsniveau, for derved at fremme Youth  Against Drugs’ værdier. Målet er også at fremme aktivt medborgerskab, og at skabe mulighed for meningsfulde frivillige aktiviteter.

 

Youth Against Drugs er en national organisation, baseret på frivillige ungdomsaktiviteter. Organisationens mål er at mindske stofmisbruget, samt at mindske de skadevirkningerne, som er forbundet med misbrug af stoffer og andre substanser.

Udvikling: Hvordan og hvorfor startede denne praksis? Hvordan er den sidenhen blevet udviklet?

Street Teams’ struktur er skabt som en reaktion på forandringer indenfor såvel NGO-området som frivilligt arbejde. Nutidens unge er ikke interesserede i “traditionel” deltagelse i NGO-aktiviteter, som kræver en høj grad af forpligtelse, men søger i stedet mere fleksible muligheder for at bidrage i overensstemmelse med deres værdier. For at imødekomme dette behov, startede man det første Street Team, som et pilotprojekt, i 2006, med udgangspunkt i den type promoverende aktiviteter som endnu-ukendte bands også benytter sig af. Efter det første projekt, fulgte YAD op med Street Team 1 og 2 -projekterne. Street Team 2 -projektet blev afsluttet i efteråret 2005, og aktiviteterne blev herefter en integreret del af YADs daglige arbejde.

Aktivitet: Hvordan udfoldes denne praksis i praksis?

En ung logger ind på Street Team -hjemmesiden,vælger herefter en aktivitet som vedkommende er interesseret i fra listen med opgaver, og anmoder om de nødvendige materialer. Når opgaven er fuldført, indrapporterer den unge det på hjemmesiden. Administratorerne giver feedback og uddeler point for missionen. Med pointene kan de frivillige købe forskellige Street Team -produkter, eksempelvis hoodies, batches, eller løbesko. YADs budskab spredes primært via forskellige materialer som klistermærker, flyers, plakater og herudover via opslag online. Missionerne er varierede, både hvad angår omfang og indhold, og kan således bestå i alt muligt, lige fra spredning af materiale, til at diskutere stoffer med forældre. Aktiviteterne udvikles med udgangspunkt i de unges behov og feedback, og de unge får rig mulighed for at komme med deres input, ideer og forslag til nye aktiviteter. Det er karakteristisk for YADs aktiviteter, er at man har friheden til at vælge omfanget, måden, og længden af ens deltagelse Street Teams ungdomsarbejdere kan nårsomhelst kontaktes via e-mail, telefon, Instagram, Snapchat, eller Discord.

Ressourcer: Hvilke ressourcer forudsætter denne praksis?

Som minimum skal der være en ide eller en sag som skal udbredes. Derudover skal der være nogen som organiserer aktiviteterne, samt en fungerende online og offline (post) forbindelse. Foretagendet kan skaleres, fra et meget lille omfang, til et stort projekt.

Feedback: Hvilken feedback har denne praksis fået fra de unge?

Feedback’en har hovedsagelig været positiv. Specielt det, at deltagelse ikke stiller store krav, og visse “gamification”-træk ved denne praksis, har høstet ros. Folk holder også af materialernes opfindsomhed og design. Vi hører også tit følgende kommentar fra de unge: “åh, er materialerne gratis?”

Evaluering: Hvordan er denne praksis blevet evalueret?

Aktiviteterne evalueres årligt, via et socialt regnskab. Der blev foretaget en evalueringsundersøgelse af det første Street Team -projekt, hvilket resulterede i udgivelse af bogen “YAD street team – Substance critical light activism for young people”.

Fordele: Hvad har denne praksis bidraget med til organisationens arbejde med unge?

Nye unge frivillige, samt synlighed og erfaring angående digitalt arbejde med unge. Masser af nye modeller og måder at afvikle aktiviteter på. Nogle af Street Teams’ frivillige ender også med at blive tilknyttet nogle af NGO’ens andre aktiviteter.

Supplerende links til mere information om den gode praksis:

https://streetteam.yad.fi/

Klicken Sie auf den unteren Button, um den Inhalt von www.yad.fi zu laden.

Inhalt laden

/http://www.yad.fi/